CME TITTLE: Clinical Orientation &	Training of New Doctors and Nurses.
---	-------------------------------------

No. of Days: 9 days

Agenda

DAY-1 (Monday, 14th Jan 2019)

Time	Agenda	Resource
8:30-9:00am	Registration	Organizers, All
9:00-9:15am	Introduction on the program	Chief training
15 mins		coordinator/Program
9:15-9:45am	Pre-test (30 questions)	All
30 mins		
9:45-10:45am	Clinical Decision Making	Chief training coordinator
1 hour		
10:45-11:00am	TEA BREAK	
15 mins		
11:00-12:00pm	Emergency Patient Assessment (lecture)	Emergency Department
1 hour		
12:00-1:00pm	Adult Resuscitation (Lecture)	Anesthesia Department
1 hour		
01:00-01:45pm	LUNCH BREAK	
45 mins		
1:45- 2:45 pm	Pediatric Resuscitation (lecture)	Pediatric Department
1 hour		
2:45-3:45 pm	Adult/Pediatric BLS (practical/simulation)	Anesthesia/
1 hour		Emergency/Pediatric
		Department
03:45-04:00pm	TEA BREAK	
15 mins		
04:00-05:30pm	Adult/Pediatric BLS (practical/simulation)	Anesthesia/
1 hour 30 mins		Emergency/Pediatric
		Department

DAY 2 (Tuesday, 15th Jan 2019)

Time	Agenda	Resource
8:30-9:00am	Registration	All
9:00-10:00 am	Airway Management (lecture)	Anesthesia Department
1 hour		
10:00-11:00am	Poisoning and bites (lecture)	Emergency Department
1 hour		
11:00-11:15am	TEA BREAK	
15 mins		
11:15-12:15pm	Environmental emergencies (lecture)	Emergency Department

1 hour		
12:15-01:15pm	Dental Emergencies (lecture)	Dental Department
1 hour		
01:15-02:00pm	LUNCH BREAK	
45 mins		
02:00-03:00pm	Cardiovascular Emergencies (lecture)	Emergency Department
1 hour		
03:00-03:15pm	TEA BREAK	
03:15-05:30pm	ACLS (Practical/Simulation)	Anesthesia/Emergency
2 hour 15 mins		Department

DAY 3 (Wednesday, 16th Jan 2019)

	A 1-	D
Time	Agenda	Resource
8:30-9:00am	Registration	All
9:00-10:00am	Respiratory Emergencies (lecture)	Emergency Department
1 hour		
10:00-11:00am	Complication of labor/prolonged labor	Gynae/Obs Department
1 hour	pain (lecture)	
11:00-11:15am	TEA BREAK	
11:15-12:15pm	Abortion and Puerperal sepsis (lecture)	Gynae/Obs Department
1 hour		
12:15-01:15pm	PPH (lecture)	Gynae/Obs Department
1 hour		
01:15-02:00pm	LUNCH BREAK	
45 mins		
02:00-03:00 pm	PIH (lecture)	Gynae/Obs Department
1 hour		
03:00-03:15 pm	TEA BREAK	
03:15-05:30 pm	MVA+ manual removal of placenta	Gynae/Obs Department
2 hour 15 mins	(practical/simulation)	

DAY 4 (Thursday, 17th Jan 2019)

Time	Agenda	Resource
8:30-9:00am	Registration	All
9:00-10:00am	Forensic Emergencies (lecture)	Forensic Department
1 hour		
10:00-11:00am	Orthopedic Emergencies (lecture)	Ortho Department
1 hour		
11:00-11:15am	TEA BREAK	
15 mins		
11:15-12:15pm	Upper and Lower Limb Fractures (lecture)	Ortho Department
1 hour		
12:15-01:15 pm	Spine and Spinal Cord Trauma (lecture)	Ortho Department
1 hour		
01:15-02:00pm	LUNCH BREAK	
45 mins		
02:00-03:00pm	Splinting (lecture)	Ortho Department

1 Hour		
03:00-03:15pm	TEA BREAK	
15 mins		
03:15-05:30pm	Splinting and Ortho emergencies	Ortho Department
2 hours 15 mins	(practical)	1
DAY 5 (Friday, 18	8 th Jan 2019)	
Time	Agenda	Resource
8:30-9:00am	Registration	All
9:00-10:00am	ENT Emergencies I (lecture)	ENT Department
1 hour		
10:00-11:00am	Approach to patient in Shock (lecture)	Emergency Department
1 hour		
11:00-11:15am	TEA BREAK	
11:15-12:15pm	Abdominal and Pelvic Trauma (lecture)	Surgical Department
1 hour	, ,	
12:15-01:15pm	ENT Emergencies II (lecture)	ENT Department
1 hour	, ,	
01:15-02:00pm	LUNCH BREAK	
45 mins		
02:00-03:00pm	Thoracic Trauma (lecture)	Surgical Department
1 hour		
03:00-03:15pm	TEA BREAK	
15 mins		
03:15-05:30pm	ATLS/Surgical Procedures (practical)	Emergency /Surgical
2 hours 15 mins		Department
DAY 6 (Saturday,		
Time	Agenda	Resource
8:30-9:00am	Registration	All
9:00-10:00am	Neonatal Emergencies (lecture)	Neonatology/Pediatric
1 hour		Department
10:00-11:00am	Pediatric Emergencies I (lecture)	Pediatric Department
1 hour		
11:00-11:15AM	TEA BREAK	
15 mins		
11:15-12:15pm	Pediatric Emergencies II (lecture)	Pediatric Department
1 hour		
12:15-01:15pm	Neonatal Resuscitation (lecture)	Neonatology/Pediatric
1 hour	TINGUI PRE : W	Department
01:15-02:00pm	LUNCH BREAK	
45 mins	N (ID /DAIG/D (I)	N (1 /D !! . !
02:00-03:00pm	Neonatal Resus/PALS (Practical)	Neonatology/Pediatric
1 hour	TEA DDEAK	Department
03:00-03:15pm	TEA BREAK	N 1 1 10 11 11
03:15-05:30pm	Neonatal Resus/PALS (Practical)	Neonatology/Pediatric
2 hours 15 mins		Department

DAY 7 (Monday, 21st Jan 2019)

Time	Agenda	Resource
8:30-9:00am	Registration	All
9:00-10:00am	Dermatologic emergencies I (lecture)	Dermatology Department
1 hour		
10:00-11:00am	Head Injury (lecture)	Surgical Department
1 hour		
11:00-11:15am	TEA BREAK	
11:15-12:15pm	Basic Imaging in Emergencies (lecture)	Radiology Department
1 hour		
12:15-01:15pm	Dermatologic Emergencies II (lecture)	Dermatology Department
1 hour		
01:15-02:00pm	LUNCH BREAK	
02:00-03:00pm	FAST (lecture)	Radiology Department
1 hour		
03:00-03:15pm	TEA BREAK	
03:15-05:30pm	FAST (Practical)	Radiology Department
2 hour 15 mins		

DAY 8 (Tuesday, 22nd Jan 2019)

Time	Agenda	Resource
8:30-9:00am	Registration	All
9:00-10:00am	Cervical Spine Imaging in Emergencies	Radiology Department
1 hour	(lecture)	
10:00-11:00am	Burns and Wound Care	Anesthesia Department
1 hour		
11:00-11:15am	TEA BREAK	
11:15-01:15pm	Psychiatric Emergencies (lecture)	Psychiatric Department
2 hours		
01:15-02:00pm	LUNCH BREAK	
02:00-03:00pm	Non-traumatic surgical emergencies	Surgical Department
1 hour		
03:00-03:15pm	TEA BREAK	
03:15-04:15pm	Eye Emergencies (lecture)	Eye Department
1 hour		
04:15-05:15pm	Pediatric Surgical Emergencies (lecture)	Surgical Department
1 hour		

DAY 9 (Wednesday, 23rd Jan 2019)

Time	Agenda	Resource
8:30-9:00am	Registration	All
9:00-10:00am 1 hour	Procedural Sedation & Practical Anesthesia (lecture)	

10:00-10:45am	Ambulance and Helicopter Services	HHC, EMSD
45 mins		
10:45-11:00am	TEA BREAK	
11:00-12:00pm	Blood Transfusion in Emergencies	Blood transfusion unit
1 hour	(lecture)	
12:00-12:30pm	Physician and Nurses collaboration in	Nursing Department
30 mins	Emergency/Guest Lecture	
12:30-1:30 pm	Pain Management in Emergencies (lecture)	Anesthesia Department
1 hour		
01:30-02:15pm	LUNCH BREAK	
02:15-02:45pm	Post-test (30 questions)	All
30 mins	-	
02:45-03:30pm	Evaluation and Debriefing	All
45 mins		
03:30-03:45pm	TEA BREAK	
03:45-05:00pm	Certificate award and Closing Remarks	All, Chief Guest
1 hour 15 mins		
	Adjourn	